Salute
Ontdek
Sluit dit zoekvak.

Salute Militaire gemeenschap: Bradley Bacon

Lee Kirby, Salute Medeoprichter en gepensioneerde legerkolonel interviewde Bradley Bacon, Operations Manager bij Salute en veteraan van het Amerikaanse Korps Mariniers.

Militair verhaal Bradley Bacon

Voordat we dieper ingaan, willen onze lezers je graag een beetje leren kennen. Kun je ons iets vertellen over het ‘achtergrondverhaal’ uit je kindertijd?

Ik ben opgegroeid in de Pacific Northwest en werkte op een kleine familieboerderij, ver buiten een klein stadje. Tijdens de zomers werkte ik hooi voor iedereen die hulp nodig had en gebruikte dat om te sparen voor dingen die ik het hele jaar door nodig had. Toen ik op school zat, nam ik deel aan een programma waardoor ik het grootste deel van mijn dag naar de plaatselijke gemeenschapsschool kon gaan in plaats van naar de middelbare school. Aan het eind van de dag ging ik nog steeds terug naar de HS om te oefenen tijdens het voetbal- en worstelseizoen.

En wat doe jij vandaag?

Ik werk als operationeel manager voor Salute. Mijn huidige klantopdracht betreft EdgeConneX Noord-Amerikaanse locaties, waar ik ongeveer 30 mensen aanstuur, verdeeld over 7 locaties, met diensten variërend van toegangscontrole tot engineering.

Kun je ons iets vertellen over je militaire achtergrond? 

Ik kwam in 2008 bij de mariniers op basis van een leverings- en boekhoudcontract, waardoor ik in de boekhouding terechtkwam. Ik maakte een rondreis van twaalf maanden door Afghanistan, werkte op het boekhoudkantoor van IMEF (FWD) en deed aanvullende taken, variërend van het werken met gedetineerden tot het bieden van veiligheid voor de Afghaanse provinciegouverneur Mangal. Na mijn terugkeer werd ik overgeplaatst naar Hawaï, waar ik bleef werken in de boekhouding, terwijl ik bezig was met acquisitiecertificeringen, het inzamelen en beheren van fondsen voor het jaarlijkse MC-bal (jaarlijks $12) en vrijwilligerswerk deed bij het plaatselijke katholieke klooster en de basisschool.

Heeft u een gedenkwaardig verhaal uit uw militaire carrière waaruit u waardevolle lessen heeft geleerd?

In Afghanistan, op een forward operating base (FOB), merkte ik dat ik contant geld uitdeelde aan inkoopagenten verspreid over de sobere uithoeken van de regio. Mijn partner bij deze missie was een andere junior onderofficier van een andere afdeling, een vreemde tot deze onderneming. Samen vervoerden we een koffer met daarin ongeveer 500,000 Afghanen (de lokale munteenheid) over verschillende bases, waarbij we voor de veiligheid uitsluitend op elkaar vertrouwden. We liftten mee met konvooien, die van de ene basis naar de andere gingen.

Tijdens deze stop bij de FOB, terwijl we wachtten op de terugkeer van de kopers, pauzeerden we voor een maaltijd. Toen het water van buitenaf werd gehaald, brak er vuur uit met kleine wapens. Kogels raakten nabijgelegen gebouwen, waardoor iedereen in een gevecht om dekking terechtkwam, klaar voor tegenactie. Die nacht waren we er getuige van dat luchtsteun opstandelingen inschakelde die probeerden strategische posities in de bergen grenzend aan de basis te veroveren.

De reis ging de volgende dag verder, terwijl we een ritje op een gordeldier (een gepantserde dieplader) terug naar een basis met een vluchtlijn veiligstelden. De route voerde ons door een nabijgelegen stad, waardoor we werden blootgesteld aan de elementen en potentiële bedreigingen.

Les geleerd:

  1. Als kogels voorbij vliegen, is geluk het belangrijkst. Maar je moet wel een beetje geluk hebben.
  2. Als je in nood bent, is het ongelooflijk hoeveel mensen hun uiterste best doen om te helpen. *Wees* de hulp, wanneer je de kans hebt.

Denkt u dat uw ervaring in het leger u heeft geholpen bij de voorbereiding op zakendoen of leiderschap?

Absoluut. Toen ik terugkeerde uit Afghanistan, verhuisde een zeer bekwame sergeant naar zijn volgende standplaats, waardoor er een gat ontstond in de leiding van het kantoor. Hij was de belangrijkste aanjager van onze financiële rapporten (je moet weten hoeveel geld je hebt, voor welke oefening, om te weten wat je kunt uitgeven). Mijn GySgt vertelde me dat hij deze niet helemaal begreep, en dat ze nu allemaal mijn verantwoordelijkheid waren, wat ertoe leidde dat ik een complexe reeks onderling afhankelijke formules ontrafelde die 10 verschillende eenheden volgden, waarvan vele met subeenheden, allemaal gebaseerd op 4- 5 verschillende financieringsbronnen. Door het corrigeren/maken van deze rapporten kon ik mijn aandacht voor detail ontwikkelen en toen dat voltooid was, richtte ik dit op procesverbetering. Daarnaast heeft het geven van instructies aan commandanten, ondersteunende eenheden en het samenwerken met andere afdelingen mijn communicatie verbeterd en heb ik geleerd om op goede vragen te anticiperen voordat ze worden gesteld.

Is er iemand die u bijzonder dankbaar bent, omdat hij u heeft geholpen te bereiken waar u nu bent? 

Kapitein Kearns, die ook bij IMEF was ingezet, kwam van mijn kantoor en selecteerde mij uit de pool van jonge mariniers die we hadden. Hij stuurde mij mee met de voorploeg, waardoor ik het grootste deel van de omzet bij het vertrekkende accountantskantoor zou gaan verzorgen. Ik had ongeveer twee weken de tijd om te leren hoe ik toegang kreeg tot databases en het proces voor het verkrijgen van geld en documentatie, de beoordelingsborden voor acquisities en het leren van handmatige gegevensinvoer die door de staatszijde van het systeem werd afgehandeld, leerde begrijpen. De kapitein legde mij lastige problemen of gloednieuwe initiatieven voor en gaf mij de opdracht om onze financiële rapportage vanaf het begin op te bouwen. Hij gaf altijd snelle en bruikbare feedback, hield me aan de norm en herinnerde me er altijd aan dat ik het beter kan doen, hoe goed ik het ook deed.

Een andere officier, kapitein Keene, vertelde me dat hij mij altijd de hoogste normen zal opleggen, waaraan ik waarschijnlijk nooit zal voldoen. Maar door de minimumnorm in te stellen als het minimum dat u accepteert, zorgt u ervoor dat degenen onder u zich nooit uitstrekken om zich te ontwikkelen. Als je de standaard op een onhaalbaar niveau zet, dwing je je om veel meer te groeien dan je zou hebben gedaan als je het absolute minimum zou hebben bereikt. Het is ongelooflijk wat mensen kunnen bereiken als ze hun inspanningen er serieus op richten, zonder zich zorgen te maken over de mogelijkheid van mislukking (reëel of ingebeeld).

Waarom is het zo belangrijk voor u om de militaire gemeenschap en veteranen te helpen deze industrie te betreden? 

Ik denk dat toen velen van ons in het leger zaten, we niet agressief waren in het voorbereiden op ons succes in de burgerwereld. Dit leidt tot wat lijkt op een leemte in capaciteiten vergeleken met anderen die al geruime tijd in het veld actief zijn. De meeste dingen die voor ons slechts een deel van het militaire leven waren, zijn echter direct van toepassing op de meeste banen. Hoewel veel veteranen over deze vaardigheden beschikken, beschikken ze niet over de structuur voor succes die ze in het leger wel hadden, waardoor sommigen van hen de weg kwijt zijn geraakt. Anderen hebben een communicatiestijl die niet altijd werkt in de burgerwereld, en anderen missen het gemeenschapsgevoel dat hun branche had. Ik had het geluk een geweldige mentor te vinden bij Salute, Adam Case, en waar mogelijk wil ik graag die tak voor anderen zijn.

Door veteranen hun bestaande vaardigheden te laten realiseren en een routekaart naar succes te bieden, terwijl ze een samenwerkingsomgeving bieden met gelijkgestemde individuen, kunnen ze navigeren binnen een zeer complex en snel evoluerend veld.

Ten slotte denk ik dat het zeldzaam is om een ​​plek te vinden waar je een persoonlijke impact kunt hebben op de mensen met wie je werkt – en ik heb het geluk gehad dat te vinden bij Salute. Ik heb gewerkt met kinderen die net van de middelbare school kwamen, mensen die opnieuw de arbeidsmarkt betreden, mensen die gewond raakten in hun vakgebied en hen hielpen een nieuwe start te vinden in de datacenterindustrie. Een springplank zijn in de succesverhalen van zoveel mensen is het leukste van werken Salute. 

Als je een beweging zou kunnen inspireren, welke zou dat dan zijn?

Ik heb altijd al weer het boerenleven willen oppakken. Ik denk dat het dienen van je gemeenschap door middel van een van hun meest fundamentele behoeften – voedsel – een van de meest nobele bezigheden is. Ik zou heel graag een plek willen vinden waar ik vee kan fokken en voedsel kan produceren voor de lokale gemeenschap, terwijl ik ook mogelijkheden bied om anderen te leren (niet alleen landbouw, maar levensvaardigheden en het oplossen van grotere vragen die we allemaal hebben). Hoewel de meeste mensen een opleiding volgen, is er minimale aandacht voor de feitelijke dingen die mensen moeten doen om hun eigen voldoening en succes te bereiken. Dit samen met het verbinden van de gemeenschap om te zorgen voor degenen die in nood zijn, zoals het voeden van onze vergrijzende bevolking, met voedsel van hoge kwaliteit, dat zou helpen hun ‘gezondheidsspanne’, zo niet hun levensduur, te verlengen. We leven in de eerste generatie die naar verwachting een kortere levensverwachting zal hebben dan hun ouders, en ik denk dat functionele kennis daar verandering in kan brengen.

Ik denk dat veel mensen anderen willen helpen, maar niet goed weten wat ze moeten doen. Mijn doel is om het voor iemand mogelijk te maken om slechts een paar dollar of een weekend bij te dragen om zo een aanzienlijke impact te kunnen maken in iemands leven.

Hoe kunnen onze lezers u online volgen?

Ik heb nog nooit een social media-account gehad, maar je kunt mij bereiken via Salute!

Salute op LinkedIn

Volg voor nieuws en inzichten

Misschien vind je deze artikelen interessant