Salute
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Salute Militair verhaal: Alison Marlow

Lee Kirby, Salute Medeoprichter en gepensioneerde legerkolonel interviewde Alison Marlow, militair echtgenote, International Account Manager bij Schneider Electric en US Chair – Armed Forces bij Infrastructure Masons.

Militair verhaal van Alison Marlow

Voordat we dieper ingaan, willen onze lezers je graag een beetje leren kennen. Kun je ons iets vertellen over het ‘achtergrondverhaal’ uit je kindertijd?

Ik ben opgegroeid in Aspen, Colorado, waar ik, zoals je je kunt voorstellen, een diepe waardering ontwikkelde voor de natuur en avontuur. Toen ik jong was, bezocht mijn familie regelmatig inheemse gemeenschappen in Noord-Amerika – en verbleef zelfs korte tijd bij de Lacondone Maya-stammen in de jungle van Chiapas, Mexico. Op 18-jarige leeftijd had ik het geluk een van de eerste westerlingen te worden die een afgelegen gebied van China verkende tijdens een expeditie die ik hielp organiseren en vervolgens leidde.

En wat doe jij vandaag?

Tegenwoordig werk ik bij Schneider Electric en help ik datacenterklanten hun voetafdruk wereldwijd uit te breiden, terwijl ze de focus op duurzaamheid behouden.

Kunt u ons iets vertellen over uw ervaringen als militaire echtgenoot? 

Ik ontmoette mijn man toen hij het einde van zijn militaire carrière naderde en op het punt stond de overstap te maken naar het burgerleven. Ik heb hem geholpen bij het navigeren door enkele aspecten van deze transitie, die, zoals we weten, heel anders is. Deze gebieden omvatten zaken als gezondheidszorg, belastingen, het vinden van zinvol werk en uiteindelijk het starten van zijn eigen bedrijf.

Alison Marlow militaire echtgenoot

Heeft u een gedenkwaardig verhaal over uw militaire echtgenote, dat u waardevolle lessen heeft geleerd?

Ik heb geen specifiek verhaal, maar door zoveel tijd met de militaire gemeenschap door te brengen, heb ik zo'n sterke gemeenschap van mensen gekregen die veel om elkaar geven en tot het uiterste voor elkaar zullen gaan. Het herinnert mij er dagelijks aan hoe ik wil zijn als vriend en collega, en aan de integriteit waarmee ik elke dag wil laten zien, zowel in mijn persoonlijke als professionele leven.

Denk je dat je ervaring als militaire echtgenoot je heeft geholpen om je voor te bereiden op zaken of leiderschap? Kun je uitleggen?

De meest waardevolle les die ik heb geleerd, is de tijd nemen om mensen te leren kennen en naar hun achtergronden te luisteren. Toen ik een militaire echtgenoot was, ben ik mensen van over de hele wereld tegengekomen met verschillende ervaringen en vaardigheden. Het heeft mij geholpen mensen op een diepere manier te begrijpen en de paden die hun militaire carrière hen heeft gevolgd te waarderen. Het echt leren kennen van mensen en het leren benutten van hun sterke punten en passies heeft mij echt geholpen tijdens mijn zakelijke en leiderschapsreis.

Is er iemand die u bijzonder dankbaar bent, omdat hij u heeft geholpen te bereiken waar u nu bent? 

Ik heb in mijn carrière een aantal geweldige leiders en managers gehad die mijn potentieel hebben gezien en mij in staat hebben gesteld projecten te leiden waar ik niet veel ervaring mee had. Zij hebben mij vertrouwd en mij enorm geholpen bij mijn ontwikkeling. Vooral mijn huidige manager, Claudia Massey, heeft mij enorm geholpen om te groeien en te bereiken waar ik nu ben.

Waarom is het zo belangrijk voor u om de militaire gemeenschap en veteranen te helpen deze industrie te betreden? 

Ik ben gepassioneerd door het helpen van veteranen en andere militaire echtgenoten, omdat ik heb gemerkt dat velen van hen soortgelijke problemen hebben gehad als ik toen ik op zoek was naar een baan na het volgen van een niet-traditioneel carrièrepad. Ik wil andere mensen helpen hun eigen pad naar een geweldige carrière te vinden en ik voel me erg gelukkig dat ik hen daarbij kan helpen.

Als je een beweging zou kunnen inspireren, welke zou dat dan zijn?

Ik zou een beweging inspireren waarin mensen het rustiger aan doen en nieuwsgierig naar elkaar worden, met de bedoeling begrip te ontwikkelen voor mensen die anders zijn dan zij. Ik ben een voorstander van het zoeken naar het potentieel en verder kijken dan wat typisch is in iemand en hem helpen zijn potentieel te realiseren. Ik zou graag een beweging van nieuwsgierigheid opwekken bij de mensen om ons heen.

Hoe kunnen onze lezers u online volgen?

https://www.linkedin.com/in/alisonmarlow/ 

Salute op LinkedIn

Volg voor nieuws en inzichten

Misschien vind je deze artikelen interessant