Salute Militaire Gemeenschap: Blake Cooper

Salute Militaire Gemeenschap: Blake Cooper

"Het ding om te onthouden is dat we ALLEMAAL evolueren. De leider die je vandaag bent, zal niet de leider zijn die je over 5 jaar bent, omdat je hebt geleerd van je fouten en successen."

Wat is het Salute Militaire gemeenschap?

De Salute militaire gemeenschap is een uniek cohort van veteranen en de militaire gemeenschap die als voorbeeld dienen van de waarde die hun ervaringen voor onze industrie brengen. De Militaire Gemeenschap ondersteunt Salute's missie en streeft ernaar om onze gedeelde visie te bereiken om veteranen en militaire echtgenoten carrièremogelijkheden te bieden in de datacenterindustrie. We zijn trots op de militaire gemeenschap die iets teruggeeft aan andere leden die een loopbaan in deze branche willen beginnen.

Lee Kirby, Salute Mede-oprichter en gepensioneerde kolonel van het leger interviewde Blake Cooper, lid van de militaire gemeenschap, Global Director of Environmental, Health and Safety bij Salute Mission Critical en marineveteraan.

Voordat we verder gaan, willen onze lezers je graag een beetje leren kennen. Kun je iets vertellen over je jeugd?

Ik ben opgegroeid in Wilmington, North Carolina. Ik bracht het grootste deel van mijn tienerjaren door op het strand, surfend en skateboardend. Ik ging naar de universiteit van de Wilmington Campus van de Universiteit van North Carolina, waar ik architectonisch tekenen en ontwerpen studeerde omdat ik zeilboten wilde ontwerpen. Na de universiteit kreeg mijn vader een zware hartaanval, dus ik was veel met hem in het ziekenhuis. Door die ervaring realiseerde ik me dat ik betrokken wilde zijn bij de geneeskunde en mensen wilde helpen door de meest uitdagende tijden van hun leven, zoals het medische team van mijn vader ons hielp. Je zou kunnen zeggen dat die ervaring mijn traject en de focus van het leven heeft veranderd.

En wat doe jij vandaag?

Ik ben de Global Director voor Milieu, Gezondheid en Veiligheid bij Salute Mission Critical.

Kun je ons iets vertellen over je militaire achtergrond?

Ik ging eind 1900 bij de marine en werd hospitaalkorpsman. Voor degenen die het niet weten, Corpsmen bieden medische ondersteuning aan de Amerikaanse mariniers op marineschepen en voorwaartse operatielocaties zonder dokters of verpleegsters. Door mijn opleiding kon ik een onafhankelijke arts zijn terwijl ik op schepen en bij de mariniers werd ingezet. Door deze unieke vaardigheden ben ik gedurende mijn hele carrière de "Doc" geweest voor duizenden matrozen en mariniers. Ik ben op meer dan 20 tactische en humanitaire missies geweest op schepen met de mariniers en ter ondersteuning van de gezamenlijke staf en NAVO-elementen. Tijdens mijn 27 jaar bij de marine was ik gestationeerd op 12 verschillende standplaatsen over de hele wereld en heb ik onze wereld beter begrepen.

Kun je het meest interessante verhaal delen dat je tijdens je militaire carrière hebt meegemaakt? Welke "afhaalmaaltijd" heb je van dat verhaal geleerd?

Perspectief is altijd het ding dat ik verzamel. Gedurende 27 jaar heb ik veel meegemaakt, maar enkele van mijn meest interessante interacties waren tijdens mijn uitzendingen naar Afrika. Ik was een keer aan het werk in een dorp in Mali. De dorpsvrouwen moesten telkens 3 mijl lopen om drinkwater voor hun families te halen. Mijn team zag dat als een probleem en we wilden het oplossen. We spraken met het dorpshoofd en de oudsten en stelden voor om een ​​waterput te graven in het dorp, waar iedereen blij mee was. Maanden van planning gingen in het project zitten en uiteindelijk hadden we een functionerende waterput in het dorp, zodat de vrouwen niet elke dag 6 kilometer heen en terug hoefden te reizen. Een maand nadat de put was geplaatst, keerde ik terug naar het dorp en ontdekte dat deze was ontmanteld. Tijdens deze reis had ik toevallig een vrouwelijk militair lid uit Mali, en ze sprak met enkele vrouwen over de put. We kwamen erachter dat de vrouwen de put haatten en saboteerden. Er werd me uitgelegd dat de vrouwen genoten van hun tijd weg van de mannen van het dorp, en toen de put werkte, moesten ze meer werk in het dorp doen omdat de mannen niet het gevoel hadden dat ze zoveel nodig hadden om te helpen. omdat de vrouwen zoveel meer tijd hadden om te werken. Tijdens al onze discussies en planning werden er geen vrouwen geraadpleegd over de put, alleen de mannen van het dorp die de boel runden. Vanuit mannelijk perspectief was het een geweldig idee, maar voor de dorpsvrouwen nam het hun enige vrijheid weg van de dorpsmannen. Deze ervaring veranderde hoe ik denk over de noodzaak om een ​​probleem te 'repareren' zonder met de mensen te praten waarvan de oplossing zou moeten profiteren.

Denk je dat je ervaring in het leger je heeft geholpen om je voor te bereiden op zaken of leiderschap? Kunt u uitleggen?

Ja. We leren van elke leiderschapsuitwisseling die we hebben, of die nu goed of slecht is. Het ding om te onthouden is dat we ALLEMAAL evolueren. De leider die je vandaag bent, zal over 5 jaar niet de leider zijn die je bent, omdat je hebt geleerd van je fouten en successen. Ik heb lang geleden geleerd om de leider te zijn die ik altijd al wilde dat mijn leiders waren. Als je het soort leider kunt zijn dat je graag volgt, dan zul je slagen.

Niemand van ons kan succes behalen zonder enige hulp onderweg. Is er een bepaalde persoon waar je dankbaar voor bent die je heeft geholpen om te komen waar je nu bent? Kun je een verhaal delen?

Zoveel mensen op mijn reis hebben me geholpen te slagen, te veel mensen om op te noemen die potentieel in mij hebben gezien. Hoe ouder je bent, hoe meer mensen je op weg helpen. Ik heb tijdens mijn militaire carrière duizenden matrozen en mariniers met me laten samenwerken, en ik heb van elk van hen iets geleerd. Wat voor mij het verschil heeft gemaakt, is altijd mentorschap geweest. We moeten allemaal een mentor vinden om ons op het goede spoor te houden, ons verantwoordelijk te houden en een licht te laten schijnen op dingen waar we misschien niet aan hebben gedacht. Mentorschap is altijd mijn sleutel geweest tot succes en het doorstaan ​​van mislukkingen. Niemand kan slagen zonder te falen op zijn reis; zo groeien we als mensen. Ik leer zelden van mijn successen, maar ik leer heel snel als ik in mijn gezicht word geslagen.

Je maakt deel uit van de Salute Militaire gemeenschap die een gemeenschappelijke passie deelt voor het helpen van veteranen en militaire echtgenoten om toegang te krijgen tot de datacenterindustrie. Het is gericht op veteranen die veteranen helpen. Waarom is dit belangrijk voor je?

Dierenartsen komen op de werkvloer met veel ervaringen die niet te leren zijn binnen de civiele sector of onderwijsinstellingen. We zijn getraind om niemand achter te laten, te doen wat we kunnen om de missie te laten slagen en ervoor te zorgen dat we constant werken aan een oplossing, niet aan een excuus. We helpen geen veteranen; we helpen onze zusters en broeders om hun dienst aan onze landen in de burgergemeenschap voort te zetten. We weten wat we als groep kunnen bereiken en pleiten voor elkaar om ervoor te zorgen dat we een plek aan die tafel hebben. We begrijpen ethos, kernwaarden en onze servicecredo's (velen van ons kunnen ze uit het hoofd reciteren). Sommigen van ons waren "lifers", en sommigen deden één hapering, maar we dienden allemaal en offerden ons op. Veteranen hebben veel gemeen maar meer dan dat; we hebben een onuitgesproken band. We maken het elkaar moeilijk over onze servicerelaties en spreken soms in code met elkaar. Ik ben gepassioneerd om mijn mede-veteranen te helpen, want dat is wat je doet voor je gezin.

Blake Cooper bij het VN-gebouw aan de DMZ op de grens van Noord- en Zuid-Korea

Je bent een persoon van grote invloed. Als je een beweging zou kunnen inspireren die het meeste goeds zou brengen voor de meeste mensen, wat zou dat dan zijn? Je weet nooit wat je idee kan triggeren.

Iedereen die je ontmoet heeft iets aan de hand dat voor jou onzichtbaar is. Mensen hebben geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen, verslavingen, trauma's, PTSS, leerstoornissen en belemmeringen. We moeten meer begrip hebben voor elkaar en onze verborgen omstandigheden. Als ik een beweging zou kunnen inspireren, zou het zijn dat mensen anderen vragen hoe het met ze gaat en echt luisteren naar het antwoord dat ze krijgen. Niet iedereen is in orde; soms moeten ze gewoon weten dat het oké is om niet te zijn. Vriendelijkheid gaat een lange weg in deze wereld. Je kunt iemands leven redden door een vraag te stellen en oprecht naar het antwoord te luisteren.

Hoe kunnen onze lezers u online volgen?

Lezers kunnen mij volgen op LinkedIn.

Blake Cooper vandaag, Global Director of Environmental Health & Safety bij Salute Mission Critical

Als je een veteraan of een militaire echtgenoot bent die op zoek is naar een opwindende carrière in een groeiende industrie, contact met ons op Salute. Wij kunnen u op weg helpen naar succes.

Als u de talentkloof in datacenters wilt dichten met individuen die zich inzetten voor militaire precisie in hun carrière, deze link. Neem de helden van vandaag, morgen in dienst.

Doe mee op sociaal

Krijgen Salute inzichten in uw inbox

Uw gegevens worden niet gedeeld buiten Salute en alleen gebruikt om u van informatie te voorzien. Voor meer details verwijzen wij u naar onze Privacy Policy.

Uitgelichte bron

We hebben de datacenter-talentcrisis opgelost. Hier is hoe

We kunnen kritieke infrastructuur over de hele wereld op grote schaal ondersteunen omdat we de talentuitdaging hebben opgelost die zelfs de meest geavanceerde hyperscalers, colo-providers en edge-operators plaagt.

Het 'geheim' is onze unieke mensen, processen en technologie. Bekijk ze in actie in ons Data Center Operations Playbook.

Salute in actie

Case Study's

Aanraders

Krijgen Salute inzichten in uw inbox

Uw gegevens worden niet gedeeld buiten Salute en alleen gebruikt om u van informatie te voorzien. Voor meer details verwijzen wij u naar onze Privacy Policy.

Krijgen Salute inzichten in uw inbox

Uw gegevens worden niet gedeeld buiten Salute en alleen gebruikt om u van informatie te voorzien. Voor meer details verwijzen wij u naar onze Privacy Policy.
Scroll naar boven