Salute Militaire gemeenschap: Eddie Schutter

Salute Militaire gemeenschap: Eddie Schutter

"De grootste oplossingen en innovaties in onze branche moeten nog plaatsvinden, vanwege het gebrek aan diversiteit en inclusie in de digitale infrastructuurindustrie."

Wat is het Salute Militaire gemeenschap?

De Salute militaire gemeenschap is een uniek cohort van veteranen die als voorbeeld dienen van de waarde die militaire training en ervaring voor onze industrie betekenen. De Veteranengemeenschap ondersteunt Salute's missie en streeft ernaar om onze gedeelde visie te bereiken om veteranen en militaire echtgenoten carrièremogelijkheden te bieden in de datacenterindustrie. We zijn trots op deze veteranen omdat ze iets teruggeven aan andere veteranen die een carrière in deze branche willen beginnen.

Lee Kirby, Salute Mede-oprichter en gepensioneerde legerkolonel interviewde lid van de militaire gemeenschap Eddie Schutter, Chief Technology Officer bij Switch en Navy Veteraan.

Voordat we verder gaan, willen onze lezers je graag een beetje leren kennen. Kun je iets vertellen over je jeugd?

Ik ben opgegroeid in Oost-Texas met twee broers, mijn vader en moeder. Ik ben in 1986 afgestudeerd aan de Longview High School. Mijn vader is een Vietnamveteraan die na WW2 uit Nederland emigreerde, waardoor ik een Amerikaan van de eerste generatie ben. Mijn grootvader van vaderskant maakte deel uit van de Nederlandse underground, en mijn achternaam, "Schutter", betekent Minuteman/Soldaat in het Nederlands. Mijn grootvader van moederskant was een Navy Seabee in de Pacific-oorlog van WW1. Mijn achternaam leent zich voor mijn geschiedenis en familieleden die in dienst zijn geweest van hun gemeenschap.

Op de middelbare school leerde ik computerprogrammeren via een naschools programma. Ik deed dat als een hobby, en tijdens de middelbare school volgde ik alle computercursussen die ik kon, en ik maakte deel uit van het ontwikkelteam voor tienkamp-programmering. Ik heb ook gevoetbald en gevoetbald. Ik had niet het geld om naar de universiteit te gaan, dus ik studeerde af van de middelbare school, ging de volgende dag bij de marine en ging naar het marinestation Great Lakes in Noord-Illinois.

En wat doe jij vandaag?

Ik ben momenteel de Chief Technology Officer (CTO) bij Switch. CTO is een brede functieomschrijving, maar wat interessant is aan mijn rol bij Switch is dat mijn CEO Rob Roy (die ook de oprichter is van ons bedrijf) meer dan 500 gepatenteerde claims heeft geïdentificeerd. Dus als je een uitvinder hebt die je CEO en oprichter is, ondersteunt de CTO-rol hem in wezen en helpt hij zijn uitvindingen werkelijkheid te worden die kan worden opgeschaald en verkocht.

Ik speel ook de rol van de expert op het gebied van alles, van faciliteiten tot de basis van elektrische en mechanische systemen en engineering, operations management, tot het automatiseren van cloudservices voor de services die we intern en extern leveren. Mijn rol is dus een combinatie van alles wat technisch en operationeel is. Meer specifiek is het mijn taak aan de technologie- en onderzoekskant om de uitvindingen van mijn CEO en onze Switch Works Labs-organisatie te realiseren en te produceren.

Hoe ik op dit punt ben gekomen, lijkt de moeite waard om te delen, omdat het veel van de uitdagingen belicht waarmee veteranen worden geconfronteerd en de verschillende paden die je kunt nemen. Toen ik uit de marine kwam, waren er maar weinig banen in de luchtvaart beschikbaar, dus werd ik politieagent in de stad Richmond, Californië en gebruikte mijn GI-rekening om de politieacademie te betalen. Ik heb ongeveer drie jaar in Richmond doorgebracht en ongeveer halverwege schreef ik een aantal programma's voor de stad. Ik herschreef de handleiding voor gevangenisprocedures door te volgen hoe procedures in het leger werken; Ik heb ook een aantal softwareprogramma's geschreven waarmee ze aangifte konden doen, politierapporten konden afdrukken en mugshots in een systeem konden organiseren. De chef maakte mij de assistent IT-directeur en ik werkte voor een heel slimme man genaamd Buck Felker. Buck was uniek en zeer goed in staat om een ​​team van twee personen aan te sturen om een ​​organisatie van 900 mensen te ondersteunen.

Ik heb geholpen met het bouwen van het eerste Local Area Network (LAN) en Wide Area Network (WAN) van een subsidie ​​voor onze provincie. Mijn baan was half politiewerk en half IT-directeur, en uiteindelijk wilde mijn vrouw dat ik stopte als politieagent omdat ik op dat moment twee kinderen had. Ik liet het weten en mijn projectmanager, Karen Dahl van Pacbell, vertelde me dat ze dacht dat ik geweldig zou zijn; hoewel ik niet dacht dat ik de diepgang of vaardigheden had om effectief te zijn in de branche. Dat was het dotcom-tijdperk (95-96), het begin van de dotcom-bubbel; we waren een soort van op de begane grond van het gebouw wat het openbare internet was. Al vroeg maakte ik deel uit van de technische teams die aan internet en internettoegang werkten. Dat heeft me veel achtergrond en fundamentele steun gegeven voor wat we vandaag doen.

In 2000 besloot SBC om internetdatacenters te bouwen en zich toe te leggen op webhosting en webservices. Ik was de senior netwerkingenieur voor dat project en werd de uitvoerend directeur die de operaties leidde. Daar heb ik ook geleerd om producten te bouwen, waaronder shared en dedicated webhosting, storage as a service, colocatie, netwerkpeering en netwerkverbindingen. Werken met Tony Sorenson, Hoei Vu, en anderen, hebben we de operationele teams gebouwd en de vereisten voor het datacenter ontworpen. Gedurende deze tijd raakte ik bevriend met Peter Gross van EYP, en Jim Smith, die destijds CTO was van COLO.com. Ik heb veel geleerd over datacenters van deze mannen, en over datacenteractiviteiten van Ross Bawcum, VP bij AT&T en Rick voelde, Sr. Kantoor bij KPMG. Ik gebruikte ook patronen van militair onderhoud en ondersteuningsoperaties in het datacenter uit mijn eerdere ervaringen met klusjes die ik onderweg deed, zoals beveiligingsmethoden van het werken als bewaker van gepantserde auto's bij de Federal Reserve, en het ontwerp- en bouwprojectproces van werken met mijn vader, die een meester-elektricien en algemene aannemer is. Deze ervaringen en partners kwamen allemaal samen in mijn ontwikkeling als leider in datacenters, kritieke operaties en digitale infrastructuur.

Het eerste datacenter dat we voor SBC bouwden was in Dallas, en we werden uitgedaagd door Ed Whitaker, de toenmalige CEO, om vanaf maart 2000 een datacenter te bouwen en het op 1 augustus operationeel te hebben. Dus namen we een oude Montgomery Ward en bouwden die in 16 weken om tot een datacenter en onze eerste klant was ATA Airlines.

Sindsdien ben ik betrokken geweest bij meer dan 3 miljard dollar aan builds in datacenters en tot op de dag van vandaag hebben we 9 projecten in aanbouw. Ik geef leiderschap en technologisch advies aan onze organisatie en operationele teams. Ik assisteer bij het coachen en begeleiden van ons leiderschap. Ik gebruik vaak mijn militaire operaties, technologie en onderhoudservaringen om te helpen met het omgaan met personeel en om digitale technologie en operationele concepten uit te leggen.

Kun je ons iets vertellen over je militaire achtergrond?

Voordat ik bij de marine kwam, zat ik op de middelbare school. Mijn vader zei dat ik een baan moest zoeken of in het leger moest gaan, dus hij hielp me met het uitzoeken van mijn opties om bij de marine te dienen. Toen ik de ASVAB bij Europarlementariërs deed, kwam ik voor zo ongeveer alles in aanmerking, en ik wist gewoon niet wat ik wilde doen. Top Gun was net uit, dus ik dacht dat ik iets met vliegtuigen wilde gaan doen. Ik ging in 1986 bij de marine als kandidaat voor luchtvaartelektronica-technicus, ging naar een trainingskamp bij Great Lakes, ging naar een school in Millington, Tennessee en werd gecertificeerd.

Op mijn eerste dienstpost kreeg ik toevallig een kamer toegewezen waar al mijn kamergenoten superpresteerders waren. Een van mijn kamergenoten zat in de vliegtuigbemanning en hij overtuigde me om het met hem uit te proberen. Ik slaagde voor de zwemtest, kwam terecht in Pensacola, Florida, volgde de luchtvaartschool voor vliegtuigbemanning en werd toegewezen aan het HM-12 mijnenvegen squadron met MH53E's. Mijn leiderschap stimuleerde me om cursussen te volgen, dus ik deed ongeveer twee jaar scholing met het onderwijsprogramma op de basis. Ik heb ook veel verschillende cursussen gevolgd. Ongeveer 18 maanden na mijn laatste dienststation in San Francisco, HM-15, had ik mijn vrouw ontmoet en ging ik uiteindelijk naar Texas A&M voor hun ROTC-programma. Bij A&M ging ik naar mijn laatste jaar en toen begon Desert Storm. Ik werd uitgenodigd om terug te komen bij de marine vanwege mijn kwalificaties, en na Desert Storm kreeg ik een grote herinschrijvingsbonus aangeboden om te blijven. Ik nam dat pad in plaats van een onderofficier. Ik belandde in patrouille squadron 40 en werd een luchtvaart elektronica technicus op P3's. Van 1993 tot 1995 werd ik toegewezen als reservist bij HM-19 mijnenvegen squadron uit Alameda. Ik gebruikte die tijd om te werken aan mijn casco- en luchtmonteurcertificeringen van een gezellenprogramma. Ik gebruikte alle onderwijskansen die de marine me gaf om gewoon te blijven leren. Een leven lang leren is de ruggengraat van waar ik nu ben.

Kun je het meest interessante verhaal delen dat je tijdens je militaire carrière hebt meegemaakt? Welke "afhaalmaaltijd" heb je van dat verhaal geleerd?

Ik heb geleerd dat je echt oogst wat je zaait.

– Eddie Schutter

Met alles waar je bij betrokken bent, krijg je eruit wat je erin investeert. Als je kijkt naar de meest succesvolle technologieleiders in onze branche, dan heeft meer dan de helft van hen een militaire achtergrond en geen diploma. De graad definieert het individu niet; het is maar een programma. Sommige mensen krijgen de discipline om zelf te leren, anderen via het leger. Toch kun je geen Steve Jobs, Elon Musk of Rob Roy zijn, tenzij je leert te leren en je constant aan te passen aan de branche, waarbij je de kennis van jezelf en die van anderen gebruikt om problemen beter op te lossen.

Net voor Desert Storm en het Panamese conflict probeerde ons squadron zich te kwalificeren voor een zeedetachement om onze missieverantwoordelijkheid te demonstreren. We probeerden dummy-mijnen te vinden met mijnenvegeruitrusting en ze beschoten met 50 kaliber machinegeweren als onderdeel van de certificering. Ik moest dagelijkse inspecties van vliegtuigkapiteins uitvoeren en als vliegtuigbemanning vliegen tijdens deze certificeringsmissies. De helft van ons squadron was weg en er waren nog maar twee vliegtuigen over. De ene was op een vlucht en de andere waar we net vandaan kwamen. De onderhoudschef heeft mij de dagelijkse onderhoudsinspectie toegewezen. Deze onderhoudsinspecties vereisen dat u een taakkaart met procedures volgt, en vliegtuigkapiteins nemen dit zeer serieus, omdat het negeren van stappen op de proceduremethode (MOP) het vliegtuig- en grondpersoneel kan doden.

In dit specifieke geval had ik de hele dag gevlogen en kreeg ik de opdracht om die nacht de inspectie uit te voeren. Let wel, ik was 18 jaar oud en stond op het punt om 19 te worden. Ik was gefrustreerd maar ging op pad met mijn toolkit en geen MOP-gids. Ik had de onderhoudsinspectie vele malen gedaan en had het gevoel dat ik het uit mijn hoofd kon doen. Dus ik heb de instructies van de MOP niet gevolgd. Ik heb de doppen beschadigd tijdens het vullen van de naaf van de staartrotor door een aluminium dop met omgekeerde schroefdraad in de verkeerde richting te draaien met een breekijzer. Toen ik mijn fout besefte, was ik bang en boos op mezelf, maar ik bekende het aan de onderhoudschef. Het squadron kreeg een klasse B-ongeval waardoor ik gedegradeerd of vrijgelaten had moeten worden bij de marine. Ik had echter het geluk dat mijn leiderschap ervoor koos om mij van de ervaring te laten leren door me opnieuw te certificeren voor alles wat met onderhoud te maken heeft en de leerdoelen te versterken door middel van begeleide demonstratie van vaardigheden. Bovendien was mijn straf het overschilderen van 1/3 mijl taxibaan met een tandenborstel in plaats van mijn normale taken. Het begrip en de gratie die het leiderschapsteam me toonde terwijl ze me nederig maakten met de verfbeurt, hielpen me te begrijpen waarom mijn nalatigheid om het werk dat aan mij was toevertrouwd op de juiste manier uit te voeren, het leven van zoveel van mijn mede-squadron-scheepsmaten in gevaar bracht, en de bereidheid van onze hele squadron in gevaar. Jaren later zouden verschillende van mijn goede vrienden en bemanningsleden hun leven verliezen aan fouten zoals de mijne. Deze ervaringen hebben geleid tot een toewijding aan uitmuntendheid en aandacht voor detail in al mijn werk. Ik heb geleerd dat hoe onbeduidend ik me ook voelde over mijn baan of rang, mijn beslissingen het leven van mijn collega's, hun families en het succes van de hele organisatie kunnen en zullen beïnvloeden.

Eddie Schutter school afstuderen
Eddie Schutter, IFT School Afstuderen

Denk je dat je ervaring in het leger je heeft geholpen om je voor te bereiden op zaken of leiderschap? Kunt u uitleggen?

Ik leerde teamwork, de waarde van teamdiversiteit en hoe je van werk kunt genieten.

– Eddie Schutter

Iedereen heeft levensproblemen die van invloed zijn op uw dagelijkse beslissingen en productiviteit. In een team moeten we elkaar steun geven en erkennen dat zelfs als mensen je teleurstellen, je eerst moet proberen te begrijpen en dan samen te werken zodat het team beter kan worden en je scheepsmaat erdoorheen kan komen. We winnen allemaal samen en we verliezen allemaal samen, dus het maakt niet uit hoe sterk de sterkste persoon is of hoe slim de slimste persoon is; de individuen kunnen de missie van het team niet voltooien zonder teamwerk. Als je mensen hebt die niet hun best doen, is er een reden die je moet proberen te begrijpen, en dan is er een pad naar het team dat samenwerkt om het individu, het team, de organisatie en de missie te ondersteunen.

Ik heb ook geleerd dat diversiteit zorgt voor een beter team. Wanneer je voor het eerst bij het leger gaat, word je tussen mensen geduwd met een ander erfgoed, taalgebruik, waarden, principes, voedselvoorkeuren en motivaties. Naarmate je je ontwikkelt in elk van de trainingsscholen en uiteindelijk tot de vloot, begin je je te verenigen rond dezelfde missie, doelen, taal en zelfs plezier, en dat alles terwijl je de diversiteit behoudt die je uniek maakt. Deze diversiteit helpt enorm om als team problemen op te lossen als je onder druk staat.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat je het werk moet doen dat je leuk vindt, niet alleen waarvoor je gekwalificeerd bent. Als je plezier in je werk hebt, blink je uit in het leren worden van een expert en een productief teamlid met een goede instelling. Een baan of taken doen die je niet leuk vindt, is een verspilling van je leven en uiteindelijk een valkuil. Als je het werk kiest waarin je geïnteresseerd bent en plezier in het werk ontwikkelt, zul je zowel in het werk als in de balans tussen werk en privé slagen. Veel van mijn meest plezierige herinneringen bij de marine waren toen we 18 uur per dag werkten voor uitzending en met succes onze banen of missie voltooiden.

Niemand van ons kan succes behalen zonder enige hulp onderweg. Is er een bepaalde persoon waar je dankbaar voor bent die je heeft geholpen om te komen waar je nu bent? Kun je een verhaal delen?

Voor mij zijn er veel mensen die me op mijn reis hebben geholpen, en het is niet mogelijk om er maar één te noemen. Hoewel ik er in het belang van de tijd maar een paar zal noemen.

Mijn eerste mentor als volwassene was Luitenant Tom Larson, die mijn afdelingshoofd was en piloot was in ons squadron. Hij behandelde iedereen altijd met respect, vooral ondergeschikten, maar er werd ook van ons verwacht dat we de verwachtingen overtroffen. Toen ik mijn diploma wilde halen en marineofficier wilde worden, moedigde hij me aan om de basisopleiding te volgen en beval me aan bij de Marineacademie. Hij stierf later in dienst nadat zijn vliegtuig in 1991 neerstortte.

Dickson Choy, oorspronkelijk CTO bij PBNI en daarna SBC Datacom, was mijn eerste CTO en VP of Operations. Hij herkende mijn potentieel en was streng voor mij, maar hij leerde me managen en leiden op manieren waarop mensen gemotiveerd waren om te volgen. Dickson heeft mij aangenomen om te helpen bij het bouwen van de eerste internetdatacenters bij SBC. Hij ging met pensioen toen hij 45 jaar oud was, maar hij is nog steeds een zeer goede vriend en mentor.

Mary Ann Croak, Senior VP Reliability & Engineering bij Google, was een korte tijd mijn supervisor bij AT&T. Ze heeft meer dan 200 patenten uitgegeven en 100 patenten aangevraagd. Als leider behandelt ze haar personeel altijd speciaal en met waardigheid. Ook al is ze zachtaardig, ze is duidelijk en resoluut in haar verwachtingen. Ik wilde haar nooit teleurstellen of teleurstellen. Ze zet je aan tot anders denken en daagt je uit om over andere perspectieven na te denken. Tot op de dag van vandaag kijk ik op naar haar leiderschap en vaardigheid in kritisch denken.

John Donovan was de voormalige CTO bij AT&T en werd toen president. Hij hielp me de strategische en innovatieve kant van de industrie te begrijpen en hoe ik op mijn capaciteiten kon vertrouwen. Hij daagde me constant uit om meer te bereiken door innovatief te denken, moed om fouten te maken en vuur om meer te bereiken.

Krish Prabhu, CEO van Alcata Luscent en later CTO bij AT&T. Er is zwaar in mij geïnvesteerd om een ​​betere bedrijfsleider, een betere coach voor mijn team, een betere innovator en een betere partner voor mijn collega's en leveranciers te worden. Hij was een meester in het onderhandelen ten behoeve van ons bedrijf en onze partner/leveranciers.

Tegenwoordig is mijn CEO Rob Roy de meest invloedrijke mentor en coach die ik heb. Rob maakte als zijn klant als eerste indruk op mij door zijn aandacht voor detail, visie op de toekomst en duidelijkheid van de situaties en oplossingen die voorhanden waren. Zijn datacenters zijn de beste in de branche en ik bewonder zijn technische diepgang, ondernemerschap en inventiviteit. Hij opereert vanuit een diepgewortelde filosofie om goed te doen voor anderen en het zal goed voor je zijn. Sinds het begin van Switch heeft Rob de waarde en arbeidsethos van eerdere servicemedewerkers erkend. In feite heeft de meerderheid van het operationele personeel van Switch een eerdere militaire achtergrond.

Eer iedereen, behandel mensen speciaal, doe meer dan ze van je verwachten en doe het met een goede instelling. Deze ene les heeft me het meest geprofiteerd in mijn carrière en in leiderschap.

- Een les van de vader van Eddie Schutter

Je maakt deel uit van de Salute Military Community, die een gemeenschappelijke passie deelt om veteranen te helpen toegang te krijgen tot de datacenterindustrie. Het is gericht op veteranen die veteranen helpen. Waarom is dit belangrijk voor je?

Veteranen stellen zichzelf vaak kunstmatige grenzen en denken dat ze niet de capaciteiten hebben voor de commerciële markt. Ze hebben de discipline, het teamwerk, het leiderschap, de technologie geleerd, ze betreden de industrie vaak met het bedriegersyndroom, terwijl ze in werkelijkheid wel de vaardigheden en competenties hebben die nodig zijn om succesvol te zijn. We moeten veteranen en de industrie helpen begrijpen hoe enorm waardevol de vaardigheden en ervaringen van het leger zijn. De toewijding en discipline om een ​​expert te zijn in je platform is wat ik veteranen aanmoedig om te bereiken en toe te passen op hun werk. Dit leidt er onvermijdelijk toe dat veteranen een hogere standaard van verantwoordelijkheid en prestaties in hun bedrijven stellen.

Je bent een persoon van grote invloed. Als je een beweging zou kunnen inspireren die het meeste goeds zou brengen voor de meeste mensen, wat zou dat dan zijn? Je weet nooit wat je idee kan veroorzaken.

Maak van de datacenterindustrie een meer diverse industrie in gedachte, ervaring en mogelijkheden. Toen de stichtende leden iMasons begonnen, was ons belangrijkste doel om de industrie diverser te maken en om onze kennis en ervaring te delen met de volgende generatie.

Als je iMasons evalueert en ziet wat we doen, besef je dat we geen sociale club zijn. We stemmen ons af op de problemen in de wereld waar we de meeste impact op kunnen hebben. Als je kijkt naar onze meest succesvolle leden, genereren ze op magische wijze succes door te investeren in goede mensen met uiteenlopende ervaringen, achtergronden, ideeën, afkomst en geslacht. Ze oogsten veel grotere beloningen dan branchegenoten die diversiteit uitsluiten in hun dagelijkse beslissingen. Als organisatie heeft iMasons meer invloed gekregen op de diversiteit van de industrie dan enige andere brancheorganisatie waar ik deel van heb uitgemaakt. We hebben meer gedaan om deuren te openen dan wie dan ook. We demonstreren dit door onze inzet voor ondervertegenwoordigde groepen via onze commissies, onze evenementen, ons werk met Hampton University, HBCU's en het Inclusive Engineering Consortium, en onze inspanningen om de industrie ervan bewust te maken dat we niet kunnen voldoen aan de eisen van de digitale toekomst door de monoculturalisme uit het verleden.

"De grootste oplossingen en innovaties in onze branche moeten nog plaatsvinden, vanwege het gebrek aan diversiteit en inclusie in de digitale infrastructuurindustrie."

– Eddie Schutter

De digitale infrastructuur die we bouwen is waar de wereld op innoveert. De wereldeconomie is afhankelijk van de kwaliteit en innovaties van onze digitale infrastructuur. Ik breng de huidige digitale infrastructuur in verband met de wegen uit de Romeinse tijd die ten grondslag lagen aan alle vooruitgang in die tijd. Je kunt vandaag nog steeds zijn voetafdruk zien en zijn erfenis op de mensheid vandaag. We bouwen aan de digitale wegen van de toekomst.

Hoe kunnen onze lezers u online volgen?

Lezers kunnen mij volgen op LinkedIn.

Eddie Schutter vandaag, Chief Technology Officer bij Switch

Als je een veteraan bent die op zoek is naar een opwindende carrière in een groeiende industrie, contact met ons op Salute. Wij kunnen u op weg helpen naar succes.

Als u de talentkloof in datacenters wilt dichten met individuen die zich inzetten voor militaire precisie in hun carrière, deze link. Neem de helden van vandaag, morgen in dienst.

Doe mee op sociaal

Krijgen Salute inzichten in uw inbox

Uw gegevens worden niet gedeeld buiten Salute en alleen gebruikt om u van informatie te voorzien. Voor meer details verwijzen wij u naar onze Privacy Policy.

Uitgelichte bron

We hebben de datacenter-talentcrisis opgelost. Hier is hoe

We kunnen kritieke infrastructuur over de hele wereld op grote schaal ondersteunen omdat we de talentuitdaging hebben opgelost die zelfs de meest geavanceerde hyperscalers, colo-providers en edge-operators plaagt.

Het 'geheim' is onze unieke mensen, processen en technologie. Bekijk ze in actie in ons Data Center Operations Playbook.

Salute in actie

Case Study's

Aanraders

Krijgen Salute inzichten in uw inbox

Uw gegevens worden niet gedeeld buiten Salute en alleen gebruikt om u van informatie te voorzien. Voor meer details verwijzen wij u naar onze Privacy Policy.

Krijgen Salute inzichten in uw inbox

Uw gegevens worden niet gedeeld buiten Salute en alleen gebruikt om u van informatie te voorzien. Voor meer details verwijzen wij u naar onze Privacy Policy.
Scroll naar boven