Salute
Ontdek
Sluit dit zoekvak.

Salute Militaire gemeenschap: Michelle Vega

Met veerkracht en doelgerichtheid door de levenspaden navigeren
Salute Militaire gemeenschap - Michelle Vega

Wat is het Salute Militaire gemeenschap?

De Salute De Militaire Gemeenschap is een uniek cohort van veteranen en de militaire gemeenschap die als voorbeeld dienen van de waarde die hun ervaringen voor onze industrie opleveren. De Militaire Gemeenschap ondersteunt Salute's missie en streeft ernaar om onze gedeelde visie te bereiken om veteranen en militaire echtgenoten carrièremogelijkheden te bieden in de datacenterindustrie. We zijn trots op de militaire gemeenschap die iets teruggeeft aan andere leden die een loopbaan in deze branche willen beginnen.

Lee Kirby, Salute Medeoprichter en gepensioneerde legerkolonel interviewde Michelle Vega, lid van de militaire gemeenschap, Business Development & Intelligence Manager bij Salute en veteraan van het Amerikaanse leger.

Voordat we dieper ingaan, willen onze lezers je graag een beetje leren kennen. Kun je ons iets vertellen over het ‘achtergrondverhaal’ uit je kindertijd?

Ik ben opgegroeid in het landelijke gebied van Tennessee, waar mijn beide ouders in fabrieken werkten. Hierdoor moesten mijn drie broers en zussen en ik grotendeels voor onszelf zorgen, waardoor we vanaf jonge leeftijd een sterk gevoel van zelfredzaamheid koesterden. Hoewel sommigen zo’n kindertijd misschien als een uitdaging beschouwen, heeft het ons het belang van persoonlijke verantwoordelijkheid, het beheer van het huishouden en zelfvoorziening bijgebracht.

Gezien de lokale economie lag de nadruk minder op academische prestaties en meer op het dagelijkse overleven, een realiteit die tot uiting komt in de hoge uitvalcijfers. Omdat ik een succesvolle toekomst voor mezelf voor ogen had, was ik vastbesloten een ander pad te bewandelen, wat er uiteindelijk toe leidde dat ik bij het leger ging.

Hoofdschot van Michelle Vega

En wat doe jij vandaag?

Ik ben een fulltime moeder, recent afgestudeerd aan de masteropleiding en werkzaam bij Salute, waar mijn verantwoordelijkheden het domein van Business Intelligence omvatten – een gebied dat resoneert met zowel mijn educatieve achtergrond als mijn persoonlijke passie.

Kun je ons iets vertellen over je militaire achtergrond? 

Ik ging in maart 2012 bij het leger en dacht oorspronkelijk aan de explosievenopruimingsdienst, maar ging uiteindelijk naar de logistiek en mijn eerste standplaats was Anchorage, Alaska. Van daaruit maakte ik een gevechtstour door Afghanistan en uiteindelijk stapte ik in 2016 over naar het burgerleven. 

Denkt u dat uw ervaring in het leger u heeft geholpen bij de voorbereiding op zakendoen of leiderschap?

Het contact met mensen met verschillende achtergronden heeft mij een veelheid aan inzichten opgeleverd. Op 23-jarige leeftijd nam ik een leiderschapsrol op me bij ondergeschikten vanaf 18 jaar binnen een gevechtsgebied, waar hun welzijn mijn primaire verantwoordelijkheid werd. In deze uitdagende omgeving ontstond een collectief ethos, dat een samenhangende teamdynamiek bevorderde, waarin we de mentale weerbaarheid en behendigheid cultiveerden die essentieel zijn om te overleven. De ervaring onderstreepte het belang van wederzijdse afhankelijkheid en zorgzaamheid tussen teamleden. Het blijvende principe om prioriteit te geven aan het welzijn van het team is tot op de dag van vandaag in mijn professionele ethos blijven bestaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit principe een sleutelfactor is die tot indrukwekkende resultaten leidt.

Is er iemand die u bijzonder dankbaar bent, omdat hij u heeft geholpen te bereiken waar u nu bent? 

Mijn kinderen zijn mijn anker en inspiratiebron geweest. Het proces van aanpassing na mijn uitzending bracht aanzienlijke uitdagingen met zich mee, maar toch speelden mijn kinderen een cruciale rol bij het faciliteren van mijn basis. Hun aanwezigheid zorgde ervoor dat mijn prioriteitengevoel opnieuw op één lijn kwam te liggen en zorgde ervoor dat ik een hernieuwde motivatie kreeg om meer te bereiken. Het observeren van hun aangeboren nieuwsgierigheid en honger naar kennis bracht mij ertoe zowel een bachelor- als een masterdiploma te behalen.

Familiefoto Michelle Vega

Waarom is het zo belangrijk voor u om de militaire gemeenschap en veteranen te helpen deze industrie te betreden? 

Ik had het voorrecht om onze mede-oprichter zijn mening te horen verwoorden over de benarde situatie van dakloze veteranen, en ik ben het van harte eens met zijn centrale bewering dat ieder individu dat deze natie heeft gediend en werk zoekt, de kans moet krijgen om betaald werk te verwerven, dus dakloosheid voorkomen.

Als je een beweging zou kunnen inspireren, welke zou dat dan zijn?

Ik streef ernaar om het bewustzijn rond geestelijke gezondheidsproblemen te vergroten en het stigma dat op geestelijke gezondheidsproblemen kleeft te verminderen. We hebben als samenleving grote stappen gemaakt op dit onderwerp, maar er is nog veel werk aan de winkel. Het doel is om een ​​omgeving te creëren waarin mensen in nood zich niet schamen als ze hulp zoeken. Het stille lijden komt helaas veelvuldig voor en de gevolgen ervan kunnen zich manifesteren in ernstige gevolgen, zoals baanverlies, dakloosheid en ernstiger gevolgen, wat een veel voorkomend probleem is binnen de veteranengemeenschap.

Hoe kunnen onze lezers u online volgen?

linkedin.com/in/vegamn

Salute op LinkedIn

Volg voor nieuws en inzichten

Misschien vind je deze artikelen interessant